Minä - Minna Alaspää

Talliyrittäjä ja hevosihminen kun olen, on hevoskuvaus vahvin puoleni. Rakastan lapsi-  ja eläinkuvauksia ja niiden ennalta-arvaamattomuutta sekä yllättäviä käänteitä (mistä yleensä ne parhaat kuvat tulevat!). Eniten pidän Hetkistä, niiden ikuistamisesta. Isoista hetkistä, pienistä hetkistä, arjesta; kaikkihan ne ovat muiston arvoisia. Tunteista, niistä olen itse punottu, joten jatkossakin tahtoisin onnistua nappaamaan kiinni tunteesta.

Valoa jumaloin yli kaiken ja ymmärrän, kuinka nopeasti luonnonvalo muuttuu; siksipä voin kesken lauseeni singota ulos kuvaamaan auringon punaamaa iltamaisemaa; tai laittaa herätyksen aamulle puoli neljäksi, että ehdin ottamaan kuvan Siitä Parhaasta Hetkestä ennen auringonnousua.

Niinkin vaikeaa kuin epämukavuusalueella työskentely onkin, sinne itseäni pyrin tuupppaamaan, koska ymmärrän että vain silloin voi oppia. Siinä missä talliyrittäjänä opiskelen lisää koulunpenkillä istuen; valokuvaajana harjoittelen, kyselen, osallistun. Some ja erilaiset valokuvausryhmät ja etenkin niiden mukanaan tuomat ihan oikeat ihmiset ja mentorit ovat tässä avainasemassa. Lisäksi kuulun Vihdin Kameraseuraan, sitä kautta olen osallistunut seuraaviin näyttelyihin:


Saoud Al-Thani Award 2015, kolme hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

25. Trierenberg Super Circuit 2016, seitsemän hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

8th Finland International Digital Circuit 2016, kuusi hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2017, kolme hyväksyntöjä saanutta kuvaa.


Mitä (kuvaus)historiaani tulee, on siinä neljä merkittävää virstanpylvästä: isäni ja hänen ystäviensä kanssa perustama pieni kameraseura pimiövarusteineen sekä ensimmäinen ihan oma järjestelmäkamera (90-luku), digikameran hankinta (vuonna 2010), maaseudulle muuttaminen (vuonna 2011) ja some (vuonna 2016).

Kesällä 2011 muutimme espoolaiskerrostalosta maaseudulle ja oivalsin, että kun on digikamera ja kun on maisemat, niin eihän kuvaamiselle ole mitään rajaa! Viime vuoden aikana olen ollut onnekas ja saanut somen kautta ympärilleni tietotaitoa, ihmisiä, ketkä auttavat kehittymisessäni, ongelmissani ja ihmetyksissäni. Tällä hetkellä kuvaamiseni on koko ajan muuttunut, se kehittyy, minä kehityn. 

Toivon, että kehitykseni jatkuu, tunteet pysyvät matkassa, ja onnistun niitä jatkossakin pysäyttämään kuviini. Niinkin paljon kuin pidän hevosista ja hoitamistani varsoista, haluan myös olla ihmisten ilmoilla. Rakastan ihmisiä ja heidän kanssaan olemista, tarinointia ja tilanteita. Siinä samalla kuvaten, muistoja tehden. 


Enemmän kuin mielelläni tulen kulkemaan pienen matkaa kanssasi, jos sinä vain kelpuutat minut.


Rakkaudella, Minna

Powered by SmugMug Log In