Aina pyrin antamaan kaikkeni kuvauksissa. Jos hääkuvauksissa tuntuu, että pieni hömppäily auttaa sinua rentoutumaan, sitten hömppäilen. Jos koen, että voin jollain tavoin auttaa, sen teen, vaikkapa sitten vain tuomalla sinulle vettä tai muistuttamalla rauhallisesta hengittämisestä.


Lapsia kuvatessa ymmärrän antaa aikaa ja myös olla koko ajan valmiina kuvaamaan; hyvin usein parhaat kuvat tulevat lennosta, siellä muiden kuvien välissä.


Hevosia tai hevoslaumaa kuvatessa osaan huolehtia hevosten ja itseni turvallisuudesta; oman pihattotalliyritykseni myötä olen saanut kunnian seurata hevosten elekieltä ja laumakäyttäytymistä. Vuosien hevoskuvaamisen myötä tiedän, miten hevonen on parhaimmillaan kuvissa.


Kuvaan vain luonnonvalolla, olen aina kuvannut. Vuosien aamu-usvakuvaamisien jälkeen tiedän, kuinka nopeasti valo muuttuu.


Valokuvaajana olen itseoppinut, olen kuvannut yli kolmekymmentä vuotta.


Ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani 90-luvun puolivälissä, niillä rahoilla mitä olin säästänyt ponin ostoa varten. Lukion jälkeen opiskelin Laajasalon opistossa kuvallisen viestinnän linjalla; piirtämisessä en ollut suuri taitaja, mutta valokuvaaminen ja pimiötyöskentely, niitä rakastin.


Sittemmin olen osallistunut taitavien kuvaajien kurssipäiviin, workshoppeihin sekä myös opiskellut verkkokurssien kautta. Minulla on myös onni tuntea ja myös tarvittaessa saada neuvoja ja vinkkejä todella taitavilta valokuvaajilta.


Parasta valokuvaamisessa ovat ihmiset ja juuri sellaisena, kuin he oikeastikin ovat. 


Rakastan ihmisiä ja heidän kanssaan olemista, tarinointia ja tilanteita. Siinä samalla kuvaten, muistoja tehden. Enemmän kuin mielelläni tulen siis kulkemaan pienen matkaa kanssasi, jos sinä vain kelpuutat minut.


Isolla sydämellä ja suurella tunteella,

Minna


P.S. Blogistani löytyy tarinoita minusta ja siitä, miten espoolaisesta tuli maalainen, ja kuinka paljon eläimiä haalimme, ja mitä kaikkea ajat täällä peltojen keskellä ovat opettaneet.


TÄSTÄ PÄÄSET BLOGIINI!


Untitled photo
Powered by SmugMug Owner Log In