Minä - Minna Alaspää

Vahvimmillani olen kuvatessa tunteita, kaikenlaisia. Eniten pidän Hetkistä, niiden ikuistamisesta. Isoista hetkistä, pienistä hetkistä, arjesta; kaikkihan ne ovat muiston arvoisia. Tunteista, niistä olen itse punottu, joten jatkossakin tahtoisin onnistua nappaamaan kiinni tunteesta.


Tunteet näkyvät kuvissani ja myös siinä, miten koen ihmiset ympärilläni. Jos hääkuvauksissa tuntuu, että pieni hömppäily auttaa kuvattavia rentoutumaan, sitten hömppäilen. Jos näyttää, että hääpari huolehtii liikaa ajankulusta, voin samalla sekä kiirehtiä kuvaamistani että auttaa hääparia rentoutumaan pienen keskittymisharjoituksen myötä. Hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisena osaan  auttaa hääparia voimaan hyvin, muistuttaa veden juomisesta ja rauhoittaa jännityksen hetkinä.


Lapsia kuvatessa ymmärrän olla koko ajan valmiina kuvaamaan; toisinaan parhaat kuvat tulevat lennosta, siellä muiden kuvien välissä. Hevosia tai hevoslaumaa kuvatessa osaan huolehtia hevosten ja itseni turvallisuudesta, hevostalliyrittämiseni myötä olen oppinut lukemaan hevosten elekieltä ja siksi myös ymmärrän varata tarpeeksi aikaa kuvauksiin.


Valoa jumaloin yli kaiken ja ymmärrän, kuinka nopeasti luonnonvalo muuttuu; siksipä voin kesken lauseeni singota ulos kuvaamaan auringon punaamaa iltamaisemaa; tai laittaa herätyksen aamulle puoli neljäksi, että ehdin ottamaan kuvan Siitä Parhaasta Hetkestä ennen auringonnousua; tai ainakin yrittää suostutella hääparin tulemaan vielä kerran, pieneksi hetkeksi, ilta-aurinkoon.


Tällä hetkellä kuvaan vain luonnonvalolla. Hääjuhlien iltamenoja varten on toki lisävalaistus, mutta muuten pyrin saamaan kaiken irti luonnonvalosta. 


Minulla on onni tuntea ja myös tarvittaessa saada neuvoja ja vinkkejä todella taitavilta valokuvaajilta. Lisäksi kuulun Vihdin Kameraseuraan, sitä kautta olen osallistunut vuodesta 2015 lähtien osallistunut lukuisiin eri kansainvälisiin näyttelyihin. Tämän kevään aikana on tarkoitus kerätä vielä muutama puuttuva hyväksyntä eri näyttelystä ympäri maailmaa, jotta saisin kesällä haettua AFIAP-arvonimeä (Artist Federation Internationale de L' Art Photographique).


Ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani 90-luvun puolivälissä. Niiltä ajoilta alkanut tieni valokuvauksen maailmassa jatkuu edelleen ja toivon, että sama rakkaus tähän touhuun säilyy. Toivon, että tunteet pysyvät matkassani, ja onnistun niitä jatkossakin pysäyttämään kuviini.


Rakastan ihmisiä ja heidän kanssaan olemista, tarinointia ja tilanteita. Siinä samalla kuvaten, muistoja tehden. Enemmän kuin mielelläni tulen siis kulkemaan pienen matkaa kanssasi, jos sinä vain kelpuutat minut.


Isolla sydämellä ja suurella tunteella,

Minna

Powered by SmugMug Log In