Minä - Minna Alaspää

Talliyrittäjä ja hevosihminen kun olen, on hevoskuvaus vahvin puoleni. Rakastan lapsi-  ja eläinkuvauksia ja niiden ennalta-arvaamattomuutta sekä yllättäviä käänteitä (mistä yleensä ne parhaat kuvat tulevat!). Eniten pidän Hetkistä, niiden ikuistamisesta. Isoista hetkistä, pienistä hetkistä, arjesta; kaikkihan ne ovat muiston arvoisia. Tunteista, niistä olen itse punottu, joten jatkossakin tahtoisin onnistua nappaamaan kiinni tunteesta.

Valoa jumaloin yli kaiken ja ymmärrän, kuinka nopeasti luonnonvalo muuttuu; siksipä voin kesken lauseeni singota ulos kuvaamaan auringon punaamaa iltamaisemaa; tai laittaa herätyksen aamulle puoli neljäksi, että ehdin ottamaan kuvan Siitä Parhaasta Hetkestä ennen auringonnousua.


Niinkin vaikeaa kuin epämukavuusalueella työskentely onkin, sinne itseäni pyrin tuupppaamaan, koska ymmärrän että vain silloin voi oppia. Siinä missä talliyrittäjänä opiskelen lisää koulunpenkillä istuen; valokuvaajana harjoittelen, kyselen, osallistun. Some ja erilaiset valokuvausryhmät ja etenkin niiden mukanaan tuomat ihan oikeat ihmiset ja mentorit ovat tässä avainasemassa. Lisäksi kuulun Vihdin Kameraseuraan, sitä kautta olen osallistunut seuraaviin näyttelyihin:

2015/ Saoud Al-Thani Award, kolme hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

2016/ 25th Trierenberg Super Circuit, seitsemän hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

2016/ 8th Finland International Digital Circuit, kuusi hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

2017/ Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely, kolme hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

2018/ 27th Trierenberg Super Circuit, kolme hyväksyntöjä saanutta kuvaa.

2018/ 11th Salon Varna Bulgaria,  kaksi hyväksynnän saanutta kuvaa. 

2018/ 10th Finland International Digital Circuit, yksi hyväksytty kuva.

2018/ Indian Summer, Czech Republic, yksi hyväksytty kuva.


Tämän vuoden aikana on tarkoitus kerätä hyväksyntöjä noin viidestätoista eri näyttelystä ympäri maailmaa, jotta kesällä 2019 saan haettua AFIAP-arvonimeä (Artist Federation Internationale de L' Art Photographique).


Mitä (kuvaus)historiaani tulee, on siinä neljä merkittävää virstanpylvästä: isäni ja hänen ystäviensä kanssa perustama pieni kameraseura pimiövarusteineen sekä ensimmäinen ihan oma järjestelmäkamera (90-luku), digikameran hankinta (vuonna 2010), maaseudulle muuttaminen (vuonna 2011) ja some (vuonna 2016).

Kesällä 2011 muutimme espoolaiskerrostalosta maaseudulle ja oivalsin, että kun on digikamera ja kun on maisemat, niin eihän kuvaamiselle ole mitään rajaa! Viime vuoden aikana olen ollut onnekas ja saanut somen kautta ympärilleni tietotaitoa, ihmisiä, ketkä auttavat kehittymisessäni, ongelmissani ja ihmetyksissäni. Tällä hetkellä kuvaamiseni on koko ajan muuttunut, se kehittyy, minä kehityn. 

Toivon, että kehitykseni jatkuu, tunteet pysyvät matkassa, ja onnistun niitä jatkossakin pysäyttämään kuviini. Niinkin paljon kuin pidän hevosista ja hoitamistani varsoista sekä lilliputtiponeista, haluan myös olla ihmisten ilmoilla. Rakastan ihmisiä ja heidän kanssaan olemista, tarinointia ja tilanteita. Siinä samalla kuvaten, muistoja tehden. 


Enemmän kuin mielelläni tulen kulkemaan pienen matkaa kanssasi, jos sinä vain kelpuutat minut.


Isolla sydämellä ja suurella tunteella,

Minna

Powered by SmugMug Log In