Vahvimmillani olen kuvatessa tunteita, kaikenlaisia. Eniten pidän Hetkistä ja niiden ikuistamisesta. Isoista hetkistä, pienistä hetkistä, arjen hetkistä ja juhlahetkistä; kaikki ne tuottavat muistoja ja ovat siten kuvaamisen arvoisia.


Aina pyrin antamaan kaikkeni kuvauksissa. Jos hääkuvauksissa tuntuu, että pieni hömppäily auttaa kuvattavia rentoutumaan, sitten hömppäilen. Jos koen, että voin jollain tavoin auttaa, sen teen, vaikkapa sitten vain tuomalla morsiamelle vettä tai muistuttamalla rauhallisesta hengittämisestä.


Lapsia kuvatessa ymmärrän antaa aikaa ja myös olla koko ajan valmiina kuvaamaan; toisinaan parhaat kuvat tulevat lennosta, siellä muiden kuvien välissä. Hevosia tai hevoslaumaa kuvatessa osaan huolehtia hevosten ja itseni turvallisuudesta; oman pihattotalliyritykseni myötä olen saanut kunnian seurata hevosten elekieltä ja laumakäyttäytymistä.


Valoa jumaloin yli kaiken ja ymmärrän, kuinka nopeasti luonnonvalo muuttuu; siksipä voin kesken lauseeni singota ulos kuvaamaan auringon punaamaa iltamaisemaa; tai laittaa herätyksen aamulle puoli neljäksi, että ehdin ottamaan kuvan Siitä Parhaasta Hetkestä ennen auringonnousua; tai ainakin yrittää suostutella hääparin tulemaan vielä kerran, pieneksi hetkeksi, ilta-aurinkoon.


Kuvaan vain luonnonvalolla. Hääjuhlien iltamenoja varten on toki lisävalaistus, mutta muuten pyrin saamaan kaiken irti luonnonvalosta. Mielelläni, jos vain mahdollista, ajoitan kuvaukset parhaaseen mahdolliseen valoon, oli se sitten aamunkoitteessa tai illan valossa.


Valokuvaajana olen itseoppinut. Ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani 90-luvun puolivälissä, niillä rahoilla mitä olin säästänyt ponin ostoa varten.. Lukion jälkeen opiskelin Laajasalon opistossa kuvallisen viestinnän linjalla; piirtämisessä en ollut suuri taitaja, mutta valokuvaaminen ja pimiötyöskentely, niitä rakastin. Sittemmin olen osallistunut taitavien kuvaajien kurssipäiviin, workshoppeihin sekä myös opiskellut verkkokurssien kautta, lähinnä valaisua ja kuvankäsittelyä. Minulla on myös onni tuntea ja myös tarvittaessa saada neuvoja ja vinkkejä todella taitavilta valokuvaajilta.

Lisäksi kuulun Vihdin Kameraseuraan, sitä kautta olen osallistunut vuodesta 2015 lähtien lukuisiin eri kansainvälisiin näyttelyihin. 2019-2020 aikana tarkoituksenani on kerätä vielä muutama puuttuva hyväksyntä eri näyttelystä ympäri maailmaa, jotta saisin kesällä 2020 haettua AFIAP-arvonimeä (Artist Federation Internationale de L' Art Photographique).


Rakastan ihmisiä ja heidän kanssaan olemista, tarinointia ja tilanteita. Siinä samalla kuvaten, muistoja tehden. Enemmän kuin mielelläni tulen siis kulkemaan pienen matkaa kanssasi, jos sinä vain kelpuutat minut.


Isolla sydämellä ja suurella tunteella,

Minna

Powered by SmugMug Owner Log In